22.57 Ta hand om vår planet!

by

Tänker du på vår miljö?!

Det är en fråga du bör ställa dig…

Är svaret NEJ så bör du icke läsa det här inlägget, men gör gärna det ändå! Du kanske lär dig något 😉

 

Om du kommer fram till att du tänker på miljön men att du inte gör något åt den så finns det en hel del lätta saker du kan göra åt det 🙂

 • Byta ut dina vanliga glödlampor mot lågenergilampor
  Tycker du att det blir dassigt ljus från dem? Gå upp några watt i styrka, en 20w lågenergilampa har ju över 1400 lumens i ljusstyrka och en vanlig 60w lampa har bara 460 lumens. Visst är de lite dyrare, men de håller så ofantligt mycket längre så du tjänar in det rätt fort!!
   
 • Samåka/promenera/ta bussen
  Jag försöker välja bort bilen så mycket det går. Det gör jag av flera anledningar, den största är väl för motionens skull, men även lite för att jag bryr mig om miljön. När vi är ute med Nordic Makeover så tänker vi också på miljön… Hurdå undrar ni då kanske? Jodå, vi åker limousine! Det är väldigt miljövänligt att åka limousine. Den drar runt 1,7 liter per mil, men du får åka 9 personer i den och vi har många gånger åkt fler än så. Vet att det har varit runt 15 personer i den samtidigt och slår man ut det per person så är det 0,1 liter per person och mil!!! Slå det Volvo, Saab och alla andra miljöbilsfantaster! 
 • Släck alla lampor hemma den 28 mars 2009 klockan 20.30-21.30
  Det är så att några smarta miljötänkare har skapat ett projekt som heter Earth Hour. De vill få oss att tänka lite mer på miljön genom att som en tradition släcka alla lampor i hela världen den 28 mars under en timme. Jag tror stenhårt på det här projektet och kommer se till att alla lampor i mitt hem skall släckas. Dock så har vi ett stort problem här… Just när Earth Hour inträffar så jobbar vi på Nordic Makeover för fullt. Och vi kan inte under några förutsättningar jobba under stearinljus vilket de flesta andra företag kan. Det går inte att varken sminka eller fotografera utan korrekt belysning. Så vi kommer vara tvungna att köra på ändå vilket är väldigt synd!    

 

Nu nämnde jag ju bara sakerna jag själv gör, men en hel del fler tips finns på miljöportalens hemsida

Kolla även in Earth Hours hemsida

Etiketter: , , , ,

3 svar to “22.57 Ta hand om vår planet!”

 1. Alm Says:

  Man kan ju också gå in på http://www.wwf.se och sedan klicka på Earth hour för att sedan visa att man kommer vara med på detta.

 2. Björn Enghed Says:

  Värt att tillägga är oxå att ”vanliga” glödlampor kommer bli helt förbjudna inom en snar framtid.

  Citat från artikeln ”Glödlampa” på Svenska Wikipedia:

  ”Glödlampor har en relativt låg effektivitet och förbrukar mycket el i förhållande till det ljus de ger. Detta har fått flera länder att förbjuda glödlampor i syfte att spara energi. Brasilien och Venezuela var de första länderna som påbörjade utfasning av glödlampor 2005.
  Australien och Nya Zeeland har fattat beslut om utfasning före 2010 och Kanada före 2012.
  I december 2008 beslöt även EU att glödlampan ska fasas ut före 2013 med början för september 2009, då det blir importförbud för alla matta glödlampor samt klara 100 watts glödlampor.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: