03.45 Midsommardagen

by

Tjohopp!

Nu är det uppladdning av vimmelbilder som står på schemat och medans datorn arbetar så passar jag på att blogga.

Kvällen har verkligen varit spännande trotts mitt dåliga humör, jag är nämligen på lite dåligt humör.. Jag är inne i en ”gå ner i vikt” period och ska förlora 3-5kg fort.. Och bristen på energi gör mig lite surig ibland.

Strand var bra idag, det var massor folk, det var för mycket folk för mig. Jag har inte fått min nya lins än så jag måste fotografera med ett fast 50mm som jag har klagat om innan och det gör att ett avstånd på runt 5 meter krävs, 5 meter med fri sikt på en full nattklubb är icke lätt! Jag kunde bara plåta fram till 24 för sen blev det för fullt. Det var inte ens värt att försöka, så jag och Anna begav oss hem för att vara lite ensamma.

En timme senare med några rivmärken på kroppen så stampar två grabbar in. Det var de två vännerna som en av våra sminktjejer hade bjudit in till våran villa över midsommar. Killarna hade var supertrevliga dagen innan när jag träffade dem, men nu var de annorlunda. De var lite skumma, nått var fel..

De kommer in och frågar efter nyckeln till kjedjan som vi har som grind till gården bilarna står på. Killen som äger deras bil säger att de bara ska flytta ut den. Sen säger han, ”nä, men polaren vill ha en korv” Och jag stog påklädd påväg för att hämta upp Stefan och co. på Strand då de stängde om 15 minuter, så jag säger till honom att jag kan köra dem då jag tycker de värkar väldigt berusade, men han insisterar på att köra själv. Sen ändrar han sig igen och säger att de faktiskt ska åka hem till sthlm nu.

Då tycker jag att det känns riktigt fel! Man kör icke på fyllan, så jag säger än en gång att jag inte har nyckeln till grinden och att de får vänta, men de vill ändå försöka. Så när jag kliver in i vår bil som står parkerad utanför grinden så sitter de packade och klara i sin bil framme vid grinden och ser fundersamma ut.

De körde en Porsche Boxter och den bilen är låg, så med lite hjälp från sin vän lyckas chauffören köra under kjedjan och så följer de efter oss på vägen. Vid det läget var jag helt säker på att chauffören var berusad och att de struntat i vad jag sa och körde ändå.

Jag som den goda personen jag är ringer ju självklart 112! Det tog max 20 sekunder att bli kopplad till rätt kille som kunde hjälpa mig. Jag körde typ 30km/h på 50 väg för att stoppa upp killarna så mycket som möjligt medans jag vägledde poliserna. Efter en kilometer eller två står en polis vid sidan av vägen som jag blinkar med lamporna åt så de ska uppmärksamma att det är vi och de vänder runt och följer efter oss och stoppar Porschen. Det var en skön känsla måste jag säga när blåljusen slog igång och jag visste att jag gjort något bra. Så pass nöjd blev jag att jag missade att hålla koll på min egen fart.. Jag körde förbi en fartkamera lite över 70km/h men troligen för lite för att den skulle reagera, men vad roligt det hade varit om jag blev bötfälld i det läget ^^

Strax innan jag kom fram till Borgholm så ringer polisen jag pratat med tidigare i telefon upp mig och tackar mig. Han tackar mig för att jag har varit en god medborgare och han säger att jag troligen har räddat liv ikväll, då killen som körde var kraftigt berusad. Och ännu värre var det då killen inte ens hade körkort för att han hade blivit av med det! ILLA!

Så nu känner jag mig verkligen som en god medborgare 🙂 Nyckter på midsommardagen och så hjälpte jag polisen att hålla vägarna säkrare!

7 svar to “03.45 Midsommardagen”

 1. becca Says:

  good work!

 2. Mamma Says:

  Ännu en gång får jag vara stolt över min son. Stoor kram

 3. carroe Says:

  Duktig du 🙂

 4. G Says:

  Hoppas inte den där puckade grabben låter dig lida för sin idioti. Ibland är det smart att hålla tyst om sin duktighet. Men du, bra gjort!

  • Johannes Schander Says:

   G: Nejdå, det kommer bra fram mer och mer, det är 5de gången som han blir tagen för rattfylla, och den här gången grov! Att han får fängelse är det ingen tvekan om!

 5. Jre Says:

  Police Academy 4: Citizens on Patrol 🙂

  Bra gjort

 6. Whistler Says:

  WFT? Inga ninjasparkar? Jag är besviken…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: